На Вінниччині озброєний до зубів пенсіонер вдома зберігав наркотики

Новини Вінниці / На Вінниччині озброєний до зубів пенсіонер вдома зберігав наркотики

У будинку 60-річного мешканця села Лемешівка, що в Калинівському районі, оперативники провели обшук. Й зробили це не дарма: під диваном цього пенсіонера вони знайшли мисливську рушницю, кілька сотень патронів калібру 5,6 мм, десь 50 грамів пороху.

У будинку 60-річного мешканця села Лемешівка, що в Калинівському районі, оперативники провели обшук. Й зробили це не дарма: під диваном цього пенсіонера вони знайшли мисливську рушницю, кілька сотень патронів калібру 5,6 мм, десь 50 грамів пороху. А ще – подрібнені й висушені листя коноплі.
Правоохоронці вирішили перевірити й його дачу. Там вони знайшли 7 великих ножів.
Наразі слідчі з'ясовують: звідки у пенсіонера рушниця, ножі та 212 патронів. Звісно, цікавить їх й інше – для чого він будинок перетворив на арсенал. Про походження зброї він нічого не каже. Лише зізнався, що наркотики тримав для себе, бо давно їх вживає.
Відкрито два кримінальних провадження – за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Слідство триває. Сільський пенсіонер має шанс потрапити на 7 років за грати.
 

Юрій Ярмощук

12 квітня, 2018