На Вінниччині нетверезий водій скутера хотів «відкупитися» від поліції

Новини Вінниці / На Вінниччині нетверезий водій скутера хотів «відкупитися» від поліції

У селищі Оратів 7 серпня, аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, 55-річний водій скутера будучи напідпитку пропонував правоохоронцям хабар. Слідчі розпочали досудове розслідування.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, близько 18.00 у селищі на вулиці Героїв Майдану чоловіка зупинили через порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм поліцейські запідозрили, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

Щоб уникнути протоколів, водій мопеда запропонував поліцейським 200 доларів. Правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу.

Транспортний засіб поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом слідством проводиться розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за яке передбачено до 4 років позбавлення волі.

Також, відносно водія поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 2 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Макс Мельник

8 серпня, 2023