На Вінниччині немає сироватки проти ботулізму

Новини Вінниці / На Вінниччині немає сироватки проти ботулізму

На Вінниччині відсутня сироватка проти ботулізму, однак найближчим часом в область очікують ценралізованої поставки медпрепарату. Про це NaПарижі розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

На Вінниччині відсутня сироватка проти ботулізму, однак найближчим часом в області очікують централізованої поставки медпрепарату. Про це NaПарижі розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

«На сьогодні сироватка є на центральму складі у Києві. У разі захворювання немає проблем, щоб її привезти. Та вже є офіційне повідомлення з МОЗу, що сироватка проти ботулізму надійде у регіони України, в тому числі і на Вінниччину. Крім того, буде централізовано спрямовано в область лікарські засоби проти дифтерії та укусів змій, яких у нас не було декілька років. Однак наразі говорити про кількість та точну дату поставки зарано», - прокоментувала Тетяна Бондаренко.

Як розповіли у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, Україна отримала від Посольства Індії 130 тисяч доз імуноглобулінів та антитоксинів, які вже розподілено між областями.

«Усі лікарські засоби мають сертифікат якості GMP. Зокрема 35 000 доз протиправцевого імуноглобуліну, 79899 доз правцевого антитоксину, 900 доз дифтерійного антитоксину, 14 450 доз антирабічного імуноглобуліну та 1500 доз антитоксину проти зміїної отрути розподілені у регіони, згідно потреб. Оскільки мова йде про гуманітарний вантаж, то його доставку на місця мають здійснити місцеві представники», - зауважили в МОЗ.

Нагадаємо, вже цьогоріч захворювання на ботулізм зареєстровано у Харківській області та столиці. Обоє хворих "підхопили" недугу після вживання риби.