На Вінниччині не висихають «ріки» алкогольного фальсифікату

Новини Вінниці / На Вінниччині не висихають «ріки» алкогольного фальсифікату

Це спадає на думку після «знайомства» зі статистичною інформацією ДФС Вінниччини. Складається враження, що охочих розбагатіти на виробництві й торгівлі алкогольним фальсифікатом чомусь не лякають рейди правоохоронців, операції спецслужб, величезні штрафи чи перспектива провести кілька років у виправній колонії.

Після «знайомства» зі статистичною інформацією ДФС Вінниччини, складається враження, що охочих розбагатіти на виробництві й торгівлі алкогольним фальсифікатом чомусь не лякають рейди правоохоронців, операції спецслужб, величезні штрафи чи перспектива провести кілька років у виправній колонії. Хоча щодо останього, то, зазвичай, порушники обмежуються штрафами. 

Судіть самі: лише протягом жовтня у Вінницькій області податкова міліція вилучила у ділків-підпільників на 4,5 млн грн спирту та фальсифікованого алкоголю. «Епіцентром» виробництва підробленої горілки, коньяку, бренді, віскі та інших міцних напоїв є Могилів-Подільський район. У цьому, зокрема, переконують результати недавньої спецоперації, проведеної СБУ, в ході якої вилучено на 650 тис. грн сурогату, розлитого у пляшки з етикетками відомих світових брендів. Така ситуація зберігається роками. "Підпільники" лише асортимент нещодавно урізноманітнили. 

Юрій ЯРМОЩУК

 

Сергій Маламура

1 листопада, 2017