На Вінниччині, на території приватного озера, протягом 10 років квітне "острів" різнокольорових лілій

Новини Вінниці / На Вінниччині, на території приватного озера, протягом 10 років квітне "острів" різнокольорових лілій

В Немирівському районі, вже близько десяти років, місцевий підприємець Василь Матієнко вирощує лілії. Квітне дана краса на озері, біля власного будинку чоловіка. Наразі в «острівці» - дев’ять сортів лілій.

В Немирівському районі вже близько десяти років місцевий підприємець Василь Матієнко вирощує лілії. Екзотичні квіти ростуть в озері біля власного будинку чоловіка. Наразі в «острівці» - дев’ять сортів лілій.

За словами Василя Михайловича, колекція збиралась поступово.

«Я їх потихеньку збирав. Спочатку три сорти привіз. Потім – ще докупляв. Знайшов просто різні сорти. Вже років десять цим займаюсь. Останніх чотири сорти з’явилися десь три роки тому».

Точні назви сортів чоловік вже не пам’ятає. Але не дивлячись на те, що подібна краса на ставку квітне щоденно влітку вже не перший рік, особливого ажіотажу серед людей немає. Як каже підприємець, далеко не всі знають, що лілії квітнуть не весь день.

«Люди, буває, заходять до нас. Просто вони не знають, що лілії весь день не цвітуть, вже в три години вони закриваються, і потім там нічого не побачиш. Зранку десь з 9-ї чи 10-ї, як їм зручно, розкриваються, можуть і о восьмій розкритись. А закриваються до трьох годин», – зазначає Василь Михайлович.

Чоловік додає, що все, що пов’язане з садівництвом та рослинництвом, особливо – з вирощуванням тих чи інших квітів – дуже близьке для нього.

«Взагалі, вирощую різні квіти, що мені подобається. Це все рідне, близьке», – підкреслює Василь Михайлович.