На Вінниччині на хабарі «спалився» 32-річний директор комунального підприємства

Новини Вінниці / На Вінниччині на хабарі «спалився» 32-річний директор комунального підприємства

Поліцейські Тульчинського районного відділу поліції затримали посадовця під час отримання ним хабаря. Доволі молодий і, ймовірно, амбітний керівник, не ховаючись, «роздавав» комунальну техніку за солідну подяку собі особисто.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, 32-річний директор комунального підприємства у Тульчинському районі планував без укладання відповідних договорів надати в оренду комунальну техніку за гроші. Затримали посадовця під час передачі грошей. 16 червня слідчі повідомили йому про підозру.

Зловмисник отримав неправомірну вигоду у розмірі 31 900 гривень за надання в оренду техніки, яка належить підпорядкованому йому підприємству.

Задокументували злочинну діяльність посадовця поліцейські Тульчинського райвідділу поліції спільно з Тульчинською окружною прокуратурою. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Наразі правопорушник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

За цим фактом слідчими розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Макс Мельник

20 червня, 2023