На Вінниччині можна задешево посмакувати равликів

Новини Вінниці / На Вінниччині можна задешево посмакувати равликів

Вінниччина останні роки все активніше торгує з країнами Євросоюзу, зокрема і таким делікатесним товаром, як равлики. Серед постачальників цього делікатесу є фірма, зареєстрована на Вінниччині.

Вінниччина останні роки все активніше торгує з країнами Євросоюзу, зокрема і таким незвичним товаром, як равлики. Серед постачальників цього делікатесу є фірма, зареєстрована на Вінниччині.

За три квартали нинішнього року Україна значно збільшила експорт равликів до країн ЄС. Зазначимо, що за даними Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, обсяг експорту равликів склав 248 тонн, проти  93 тонн в минулому році.

На ринок приходить багато «новачків», в минулом році кількість ферм, які займаються проджаем цього делікатесу зросла з 5 до 17.

Серед «старожилів» ринку можна назвати фірму «Еко Равлик», яка працює в селі Куманівка, що в Козятинському районі. Підприємство зареєстроване у 2008 році. Постачає свою продукцію (оброблене м’ясо та ікру равликів) до найбільших торгівельних мереж України, а також на експорт, зокрема, до Чехії та Франції.

Це з офіційної інформації. Якщо ж говорити про промо фірми, то компанія «Еко Равлик» є «лідером №1» по вирощуванню виноградного равлика.

Зазначимо, що, крім експорту, фірма продає равилків по дуже демократичній ціні на внутрішньому ринку. Наприклад, якщо равлик по-лімузинські (готова страва) коштує 830 грн. за кілограм, то в ресторанах ціна цієї страви стартує від 300 доларів за 250 грам.

Марина Карабай

19 грудня, 2019