На Вінниччині медики ледве врятували життя руферу

Новини Вінниці / На Вінниччині медики ледве врятували життя руферу

У минулі роки руфери знімали відео з радіовишки та деяких інших будівель у Вінниці. Їм пощастило. Можна сказати, що народився у сорочці і 16-річний підліток з села Немії, що біля Могиліва-Подільського. Після падіння з дев’ятиповерхівки він залишився живим, хоча і перебуває у реанімаційному відділенні місцевої лікарні.

У минулі роки руфери знімали відео з радіовишки та деяких інших будівель у Вінниці. Їм пощастило залишитися неушкодженими. Можна сказати, що народився у сорочці і 16-річний підліток з села Немії, що біля Могиліва-Подільського. Після падіння з дев’ятиповерхівки він залишився живим, хоча і перебуває у реанімаційному відділенні місцевої лікарні.

Як зазначається на сайті Могилів-Подільської міськради, Дмитро Філіпов давно захоплювався руфінгом. Хлопця помічали за небезпечним «трюками» на залізничних вокзалах і автомагістралях. А 18 квітня він, провівши мати на потяг, вирішив «випробувати долю» на багатоповерхівці у райцентрі. Коли юний руфер падав, він зачепився за гілку дерева. Це пом’якшило удар при падінні.

Швидкою допомогою хлопця доправили до окружної лікарні, де відразу поклали на операційний стіл. За словами заввідділенням анестезіології та інтенсивної терапії Людмили Зайцевої, хлопець прибув у вкрай важкому стані, мав складні відкриті переломи плеча та стегна, черепно-мозкову травму, перелом кісток носу, забій мозку, травматичний шок. Пацієнта «складали до купи» протягом п’яти годин. Подальші прогнози обнадійливі. Втім Дмитро потребуватиме тривалого лікування та реабілітації.

Про захоплення хлопця знали його рідні. Руфера вмовляли відмовитися від «трюків». Він навіть обіцяв, що зав’яже, але ризикнув.