На Вінниччині лісівники переселяють мурах - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники переселяють мурах  - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)

У Брацлавському лісництві, що на Вінниччині, тульчинські лісівники розселяють та огороджують мурашники. Родину комах переселяють у місцях масового скупчення шкідника.

У Брацлавському лісовому господарстві, що на Вінниччині, лісівники з тульчинського підрозділу деравного підприємства розселяють мурашники. Родину комах переселяють у місцях масового скупчення шкідників.

За словами головної лісничої Галини Кілимник, дані роботи проводять щорічно з травня по червень. Аби із комашника пересилити частину мурах, майстер лісу Віталій Білик, умовно ділить його на чотири частини, підкопує і бере четверту  частину "мешканців". Решту кома залишаютьу "рідній домівці".

Переселяють рудих мурах - на старий  трухлявий пеньок, а щоб прижилися - поливають його сиропом. Далі місцину огороджують, аби майбутнє житло мурах не руйнували люди та звірі.

Ще однією хитрістю є те, що розселяти комах потрібно, або о 6-й ранку, або увечері. На території Тульчинського лісництва розділили 60 мурашників. пріоритет надавали велики "поселенням" 1, 20 метри.

Лісівники зазначають, що на новому місці комахи обживаються за два тижні.

Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники переселяють мурах  - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники переселяють мурах  - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники переселяють мурах  - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники переселяють мурах  - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині лісівники переселяють мурах  - "новоселів" пригощають сиропом (ФОТО)
Ірина Заіковата

19 червня, 2020