На Вінниччині ліквідували схему виїзду ухилянтів

Новини Вінниці / На Вінниччині ліквідували схему виїзду ухилянтів

Підозрюваного, який сприяв в ухиленні від мобілізації 10 громадянам з різних регіонів, затримали.

Оперативники відділення поліції №1 Тульчинського районного відділу, працівники 24 прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта В. Семенова та співробітники міграційної поліції виявили, що у месенджері функціонував канал, де військовозобов’язаним пропонували виїхати з країни та уникнути мобілізації. Для потенційних клієнтів проводився попередній інструктаж та оголошувалась вартість таких послуг.

З метою конспірації незаконної діяльності особам, які погодилися на такі умови, надавався доступ до іншого каналу зв’язку, куди надходили безпосередні вказівки щодо маршруту руху, а також контакти водія, який мав забезпечити перевезення в об’їзд блок-постів до місця незаконного перетину держкордону.

6 липня у прикордонній зоні в Тульчинському районі правоохоронці затримали два автомобілі, які рухалися до визначеного місця з 10 чоловіками призовного віку. 46-річного керманича, котрий за грошову винагороду здійснював перевезення та залучив ще одного водія, затримали у процесуальному порядку. Відносно ухилянтів склали протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП та разом із іншим водієм передали співробітникам ТЦК та СП для подальшої мобілізації.

Під час обшуків поліцейські вилучили транспортні засоби, понад 55 000 гривень та мобільні телефони. Слідчі звернулись до суду з клопотанням про накладання арешту на всі вилучені речові докази.

За процесуального керівництва Крижопільського відділу Тульчинської окружної прокуратури у Вінницькій області слідчі відділення поліції №1 Тульчинського районного відділу поліції повідомили затриманому мешканцю Хмельницької області про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.