На Вінниччині лікарка вийшла з декретної відпустки, як тільки дізналась про перший випадок Covid-19 в райцентрі

Новини Вінниці / На Вінниччині лікарка вийшла з декретної відпустки, як тільки дізналась про перший випадок Covid-19 в райцентрі

На Вінниччині лікарка, донечкам якої виповнилось лише 3,5 місяці вирішила вийти з декретної відпустки на роботу. Жінка працює у відділенні реанімації та інтенсивної терапії в лікарні у Жмеринці, що у Вінницькій області.

На Вінниччині лікарка, донечкам якої виповнилось лише 3,5 місяці, вирішила вийти з декретної відпустки на роботу. Жінка працює у відділенні реанімації та інтенсивної терапії в лікарні у Жмеринці, що у Вінницькій області.

Про це повідомляє Жмеринка.City.

«Марина Новаковська з 2006 року працює лікарем-анестезіологом у Центральній районній лікарні, і в період пандемії коронавірусу прийняла рішення вийти з декретної відпустки на роботу у відділення реанімації та інтенсивної терапії», - йдеться в інформації.

За словами жінки, коли вона дізналася, що в місті зафіксували перший випадок коронавірусу, зрозуміла, що колегам буде непросто.

«Звісно, на передовій доведеться бути лікарям-інфекціоністам. Однак разом з тим виникає багато ситуацій, коли людям потрібна допомога після ДПТ чи під час операції, тому я відчуваю, що мушу бути поруч», – розповіла лікарка.

На запитання, як уникнути вірусної інфекції, медик ділиться простими правилами: мінімізувати контакти, дотримуватися безпечної відстані із людьми у громадських місцях, одягати захисну маску та рукавички, у період карантину не дотримуватися ніяких дієт, повноцінно харчуватися здоровою їжею, мати здоровий сон, часто мити руки і дезінфікувати поверхні (особливо телефон!), провітрювати приміщення та налаштовувати себе на позитив.

Марина Карабай

7 квітня, 2020