На Вінниччині легковик збив велосипедиста, який лежав на дорозі

Новини Вінниці / На Вінниччині легковик збив велосипедиста, який лежав на дорозі

Ввечері 7 вересня на дорозі між селами Яришівка - Іванівка Лука-Мелешківської територіальної громади сталась ДТП. Внаслідок аварії загинув 61-річний місцевий житель.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, ДТП сталась близько 20.40.

«За попередньою інформацією слідства, 56-річний водій легковика Geely скоїв наїзд на пішохода, який лежав на проїзній частині дороги. Внаслідок ДТП 61-річний житель с. Іванівка, отримав травми несумісні з життям. За словами очевидців, чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння», - йдеться у повідомленні.

Слід уточнити, загиблий був з велосипедом, але за свідченнями поліції, лежав на дорозі. Тому його складно вважати класичним пішоходом. Адже нікуди не йшов. Можливо, ліг перепочити…      

Керманич, мешканець с. Юхимівка, освідуваний, він тверезий. Автомобіль поміщений на арештмайданчик.    

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі. Усі обставини та причини дорожньо-транспортної пригоди встановлюються.

Макс Мельник

8 вересня, 2023