На Вінниччині комунальники переплатили 1,4 мільйони при купівлі спецвантажівки. Голові тендерного комітету оголосили про підозру

Новини Вінниці / На Вінниччині комунальники переплатили 1,4 мільйони при купівлі спецвантажівки. Голові тендерного комітету оголосили про підозру

Голові тендерного комітету одного із комунальних підприємств Гайсинського району Вінницької області інкримінують закупівлю у 2016 році спецвантажівки за завищеною ціною. Посадовцю загрожує тюремне ув’язнення та штраф до 13 тисяч гривень.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, відповідальній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідством установлено, що при проведенні закупівель за державні кошти в грудні 2016 року, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків, головою тендерного комітету одного із комунальних підприємств придбано спецвантажний транспортний засіб за завищеною ціною. Цим спричинено тяжкі наслідки у вигляді заподіяння шкоди комунальному підприємству в розмірі 1,4 млн грн, що відповідно до примітки 4 статті 364 КК України у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку,  підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.