На Вінниччині громади двох парапфій підтримали перехід до ПЦУ

Новини Вінниці / На Вінниччині громади двох парапфій підтримали перехід до ПЦУ

У селі Уладівці Іванівської громади на Вінниччині 27 квітня під час зборів місцевої релігійної громади віряни проголосували за зміну юрисдикції двох парафій та їхній перехід до Православної церкви України.

Про це йдеться у повідомленні Уладівського СБК Іванівської сільської ради Хмільницького району. Цю подію у місцева влада назвала історичною.

«27 квітня в с. Уладівка Хмільницького району відбулась історична подія: за волевиявленням громади дві парафії перейшли від УПЦ (МП) до ПЦУ», – повідомили на сторінці у Facebook.

Жителі села Уладівка переважну кількість голосів віддали за те, щоб парафії Успіння Пресвятої Богородиці та рівноапостольної Ніни, які досі належали до УПЦ Московського патріархату, перейшли під юрисдикцію ПЦУ.

Місцеві зазначають, що рішенню сприяв перехід парафій під юрисдикцію ПЦУ сусідніх громад, а саме у селах Журавному та Олександрівці люди ще у вересні минулого року ухвалили таке рішення.

Зазначають, що парафіяльні священники не підтримують рішення громади. 

Нагадаємо, що вінницькі депутати обласної та міської рад звернулися до Верховної Ради щодо прийняття законів, які стосуються заборони Московського патріархату в Україні.

Олеся Рудницька

30 квітня, 2023