На Вінниччині громада поверне «вкрадені» землі вартістю 2,7 млн грн

Новини Вінниці / На Вінниччині громада поверне «вкрадені» землі вартістю 2,7 млн грн

Ці землі раніше було незаконно приватизовано на підставі підроблених рішень сільської ради.

Вінницька обласна прокуратура повідомила, що рішенням Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області було задоволено позов Могилів-Подільської окружної прокуратури про витребування в комунальну власність Вендичанської селищної ради шести земельних ділянок. Йдеться про землі сільськогосподарського призначення загальною площею 12 га, які у 2021 році було приватизовано на підставі підроблених рішень сільської ради.

Землі були незаконно вилучені з комунальної власності, оскільки право приватної власності на них було здійснено на основі підроблених документів. Прокуратура, встановивши факт незаконного вибуття земель, ініціювала в судовому порядку відновлення законності землекористування.

Представники прокуратури зазначили, що після набуття рішенням законної сили будуть вжиті заходи щодо його реального виконання, аби забезпечити повернення землі громаді. Це рішення стане важливим кроком у боротьбі з незаконними схемами приватизації земельних ресурсів та відновленні законних прав власників.

Місцеві жителі та представники громади сподіваються, що повернення земель сприятиме розвитку сільського господарства та покращенню економічного стану регіону. Громада вдячна прокуратурі за їхню роботу у відновленні справедливості та захисті комунальних ресурсів.

Михайло Білик

18 липня, 2024