На Вінниччині двоє учнів підпалили кабінет директора школи

Новини Вінниці / На Вінниччині двоє учнів підпалили кабінет директора школи

У ніч на 5 липня у Жмеринському районі двоє учнів 5 та 8 класу пошкодили двері школи, зайшли до кабінету директора та підпалили його робоче місце. Також школярі потрощили меблі й техніку. Поліцейські розшукали нічних візитерів впродовж двох годин.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про пожежу в одній зі шкіл правоохоронці дізнались вчора о 10:30. Проінформувала адміністрація закладу.

На місце події виїхали поліцейські та рятувальники. Після ліквідації загоряння правоохоронці виявили ознаки підпалу. Для розшуку зловмисників залучено увесь особовий склад місцевої поліції, оперативників та слідчих обласного главку, кінологів та криміналістів.

Упродовж двох годин поліцейські встановили, що до правопорушення причетні двоє братів-школярів віком 10 та 13 років. Розшукали неповнолітніх у цьому ж населеному пункті.

Діти пояснили, що зробили це заради розваги. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Розмір завданої шкоди встановлюється.

За фактом умисного знищення та пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України. Даний злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років. З огляду на те, що діти не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, за них відповідатимуть батьки.

Новини Вінниці / На Вінниччині двоє учнів підпалили кабінет директора школиНовини Вінниці / На Вінниччині двоє учнів підпалили кабінет директора школи
Макс Мельник

6 липня, 2023