На Вінниччині два дні триватиме фестиваль хорового мистецтва імені всесвітньовідомого земляка М. Леонтовича

Новини Вінниці / На Вінниччині два дні триватиме фестиваль хорового мистецтва імені всесвітньовідомого земляка М. Леонтовича

На Вінниччині 12-13 грудня відбудеться традиційний Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва «Співає Поділля Леонтовича».Цьогоріч, дійство, яке вже стало в регіоні традиційним, присвячене 141-річчю від дня народження автору відомого на весь світ «Щедрика», М. Д. Леонтовича.

На Вінниччині 12-13 грудня відбудеться традиційний Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва «Співає Поділля Леонтовича». Цьогоріч, дійство, яке вже стало в регіоні традиційним, присвячене 141-річчю від дня народження автору відомого на весь світ «Щедрика» М. Д. Леонтовича.

Фестиваль відбуватиметься у два етапи, зокрема 12 грудня, хорові колективи виступатимуть у залі училища  культури і мистецтв ім.М.Д. Леонтовича у місті Вінниця. А вже 13 грудня свято перенесеться до Тульчинського районного будинку культури.

Нагадамо, цієї осені, задля розвитку професійного мистецтва на Вінниччині, популяризації кращих зразків українського і світового хорового мистецтва створено Подільський камерний хор «Леонтович-cappella». Діятиме він на базі Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича.