На Вінниччині до суду передали справу директора кар’єру, який наніс збитків на 150 мільйонів

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу директора кар’єру, який наніс збитків на 150 мільйонів

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства  «Мурафський кар’єр». Чоловікові інкримінують організацію незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства  «Мурафський кар’єр». Чоловікові інкримінують організацію незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури, за даними слідства, екс-директор ДП «Мурафський кар’єр» з 2 червня 2015-го по 31 грудня 2018 року, всупереч вимогам Кодексу України про надра, Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, достовірно знаючи про те, що у вказаного державного підприємства спеціальний дозвіл на користування надрами зупинений, а у подальшому анульований, організував, незаконне видобування флюсового вапняку на території Жданівського родовища, яке перебувало в користуванні підприємства.

У результаті незаконно видобуто 58811 м3 вапняку флюсового, що становить майже 105 тонн на суму 150 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 240 КК України здійснювалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області.

Макс Мельник

29 січня, 2021