На Вінниччині до суду передали справу аграрія, який самовільно зайняв 43 га та відмовлявся «звільнити» землю

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу аграрія, який самовільно зайняв 43 га та відмовлявся «звільнити» землю

В Ямпільській громаді лише із залученням силовиків вдалося вгамувати директора СТОВ, який самовільно зайняв землі, отримував прибутки та відмовлявся укладати договори оренди, щоб сплачувати за використання комунального майна.

Про це повідомляє преслужба Вінницької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника підприємства за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

«За даними слідства, директор одного із сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю самовільно зайняв 3 земельні ділянки загальною площею понад 43 га, на якій вирощував різні сільськогосподарські культури для отримання власного прибутку. Вказана земля перебувала у комунальній власності Ямпільської міської ради Вінницької області, а її використання обвинуваченим відбувалось без відповідного рішення органу місцевого самоврядування та оформлення належних правовстановлюючих документів. За цих обставин державі спричинено збитки у сумі майже 455 тис. грн», - йдеться у повідомлені.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділенням поліції № 1 Могилів-Подільського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Макс Мельник

7 вересня, 2023