На Вінниччині до суду направили справу водія, через якого загинуло троє людей

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду направили справу водія, через якого загинуло троє людей

До суду передано обвинувальний акт стосовно 54-річного жителя Могилів-Подільського району. Зібрані матеріали однозначно вказують на провину водія Ford Fusion, через дії якого ранком 24 вересня на автодорозі М-21 сталась ДТП, внаслідок чого загинуло двоє мотоциклістів та пасажирка.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, чолвоік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Аварія неподалік с. Носківці Жмеринського району сталась близько 10 години. Експертизи підтвердили, що водій «не врахував швидкості руху та дорожню обстановку, не дотримався безпечної дистанції та інтервалу, змінив напрямок руху, не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам дорожнього руху, перетнув суцільну лінію горизонтальної дорожньої розмітки, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з двома мотоциклами, які рухалися по належній смузі руху у зустрічному напрямку».

Нагадаємо, внаслідок ДТП всі троє загинули на місці події - два мотоциклісти 1975 і 1991 років народження, а також молода жінка 1990 року народження, пасажирка одного з байків.

«У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

12 грудня, 2022