На Вінниччині дезінфікуючі засоби та їх складові «підскочили» в ціні в кілька разів

Новини Вінниці / На Вінниччині дезінфікуючі засоби та їх складові «підскочили» в ціні в кілька разів

На Вінниччині підзаробити на коронавірусі вирішили продавці дезинфікуючих засобів. На «спекулянтів» жаліються вінницькі майстри краси та домогосподарки.

На Вінниччині підзаробити на коронавірусі вирішили продавці дезинфікуючих засобів. На «спекулянтів» жаліються вінницькі майстри краси та домогосподарки.

Марго Столярова, візажист та бровист, на своїй сторінці в соціальній мережі FB розповідає:

«Спекуляція в Україні досягнула апогею! АХД 2000, який я постійно використовую в роботі для дезинфекції рук, кісточок та гребінців, сьогодні продають за 3500 гривень за 5 літрів!», - йдеться в її дописі.

Майстер зазначає, що таким чином вартість одного літру складає 700 гривень, що більше ніж втричі перевищує «звичайну» ціну.

До початку пандемії, вартість дезинфікуючого рочину складал 180-200 гривень за літр.

Насамкінець дівчина зазначає, що ніколи так не раділа, що має запас цієї речовини та скаржиться на компанію-продавця.

Скаржаться на спекулянтів і домогосподарки. Ось, наприклад, пані Наталія розповіла, що заплатила вдвічі дорожче за пачку соди

«Зайшла за содою, і вже запізнилась – полиці порожні. Тож купила на базарі. 25 гривень пачка, це вдвічі вище ніж зазвичай!», - розповідає жінка.

Каже, що перекис водню в аптеках видають в обмеженій кількості – лише маленькі флакончики і тільки по 3 шутки в одні руки.

Зазначимо, що перекис водню використовують для виготовлення «крафтових» антисептиків, до складу яких водить спирт, перекис та гліцерин, або крем-гель.

Щодо соди, то нею радять промивати ніс та горло, щоб «вимити» інфекцію.

Марина Карабай

16 березня, 2020