На Вінниччині дев’ять майданчиків готують під індустріальні парки

Новини Вінниці / На Вінниччині дев’ять майданчиків готують під індустріальні парки

У Вінницькій області триває процес пошуку майданчиків, де у перспективі можливо залучити інвесторів для створення індустріальних парків. Наразі в регіоні обрано ділянки у восьми громадах і Вінниці, де вже існують три парки.

«У липні 2021 року моїм розпорядженням була створена робоча група з координації розбудови індустріальних парків у Вінницькій області. Днями відбулось її чергове засідання. Був сформований перелік територіальних громад, які мають ділянки, що відповідають вимогам чинного законодавства для створення індустріальних парків. Поки що їх 8», - зазначив у Facebook голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.

Він згадав про Тульчинську, Вороновицьку, Козятинську, Барську, Гніванську, Шпиківську, Ямпільську та Погребищенську громади.

«Пошук таких ділянок на території інших громад Вінниччини триває», - підкреслив В.Соколовий, додавши, що «допомога обласної ради в реалізації інвестиційного потенціалу буде розповсюджуватися не тільки на громади, які займатимуться розбудовою індустріальних парків».

Окрім того, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у Facebook написав, що «дирекцією ДП «45 експериментальний механічний завод» спільно з облдержадміністрацією розроблено «дорожню карту» щодо створення індустріального парку на незадіяних територіях і потужностях підприємства». Губернатор наголосив, що «підготовлено проєкт концепції майбутнього парку, який чекає на погодження в ДК «Укроборонпром».

Нагадаємо, наразі у Вінниці створено три парки. Понад 5 років тому засновано Вінницький індустріальний парк на Немирівському шосе (виробництво меблів, ремонт та монтаж машин і обладнання; машинобудування; логістика та сервісне обслуговування). Далі - Вінницький кластер холодильного машинобудування, де з 2018 року завод «Грін Кул» випускає промислові холодильники, у тому числі для світових брендів. А також «Вінтер Спорт», де триває будівництво заводу HEAD Group на 1200 робочих місць.