На Вінниччині чоловік сокирою намагався вбити пасинка

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік сокирою намагався вбити пасинка

Жмеринські правоохоронці підозрюють 52-річного жителя села Северинівка у замаху на вбивство свого 16-річного пасинка. Чоловік змушений був визнати, що саме він у ніч на 22 червня сп’янілим повернувся додому і вирішив помститися підлітку. Вітчим вдарив сокирою сплячого хлопця, сховав знаряддя у дворі і пішов далі «святкувати»…

Жмеринські правоохоронці підозрюють 52-річного жителя села Северинівка у замаху на вбивство свого 16-річного пасинка. Чоловік змушений був визнати, що саме він у ніч на 22 червня сп’янілим повернувся додому і вирішив помститися підлітку. Вітчим вдарив сокирою сплячого хлопця, сховав знаряддя у дворі і пішов далі «святкувати»… На жаль, більшість тяжких злочинів на Вінниччині відбувається саме в нетверезому стані.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, в поліції дізналися про цей випадок завдяки медикам. Зі жмеринської лікарні близько 8.30 надійшло повідомлення про те, що каретою швидкої до реанімаційного відділення лікарні госпіталізований 16-річний житель села Северінівка.

У підлітка, якого доставили з будинку, де  проживає його родина, лікарі діагностували важку відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа забій та набряк головного мозку. Стан хлопця критичний.

Слідчо-оперативною група поліції негайно почала вивчати ситуацію у родині підлітка. Опитавши матір потерпілого, яка і виявила травмованим сина у кімнаті, та вітчима, підозри поліцейських впали на чоловіка. Він заперечував причетність, вигадав собі алібі, але заплутавшись у показах, зізнався у вчиненому та показав місце схову сокири. Підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, розбої та крадіжки.

Як з’ясувалося сімейний конфлікт виник через пристрасть до алкоголю вітчима. Дружина хотіла, аби він пішов з дому. Старший з дітей підтримав матір. Саме це образило чоловіка, який вирішив помститися. Вночі він прийшов додому, вдарив сокирою по голові хлопця.    

Після цього чоловік пішов до односельців продовжувати розпивати спиртне. А сокиру він кинув на подвір’ї у таз з водою.

За підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст. 115  КК України (замах на вбивство) 52-річний правопорушник затриманий. Йому світить до 15 років ув’язнення.

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік сокирою намагався вбити пасинка Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік сокирою намагався вбити пасинка Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік сокирою намагався вбити пасинка
Макс Мельник

23 червня, 2019