На Вінниччині через суд в спритного орендаря забрали пасовисько, на якому він вирощував сільгоспкультури

Новини Вінниці / На Вінниччині через суд в спритного орендаря забрали пасовисько, на якому він вирощував сільгоспкультури

У 2014 році взяв у довгострокову оренду для сінокосіння та випасання худоби місцевий мешканець взяв пасовище площею 13,5 га вартістю майже 3 млн грн. Однак, вирішив орати землю та заробляти на продажу сільгоспскультур. Звісно, сплачував за оренду він «копійки». Через суд ділянку у спритника відібрали.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Рішенням Іллінецького районного суду Вінницької області задоволено позов Немирівської окружної прокуратури про розірвання договору оренди землі та її повернення у комунальну власність Іллінецької міської громади, у зв’язку з нецільовим використанням», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що господарською діяльністю громадянин завдав шкоди екосистемі та майновим інтересам громади, яка недоотримала коштів за оренду землі як ріллі.

Оскільки після припису контролюючих органів порушення не було усунуто, прокуратура в судовому порядку ініціювала дострокове припинення договору оренди.

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його виконання. 

Макс Мельник

21 вересня, 2023