На Вінниччині через суд повернули 3 га землі Міноборони, які опинились у приватній власності

Новини Вінниці / На Вінниччині через суд повернули 3 га землі Міноборони, які опинились у приватній власності

Ще у 2007-му розпорядженням Тиврівської РДА 3 га земель, які належали Міноборони, були передані у приватну власність підприємцеві. З військовими земельне питання не узгоджували. На майже 16 років про «оборонні» гектари «забули». Через війну землю повернули державі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.    

«Рішенням Тиврівського районного суду Вінницької області задоволено позов Тульчинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації та Міністерства оборони України про визнання незаконними і скасування розпоряджень Тиврівської районної державної адміністрації, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення у власність держави», - йдеться у повідомленні.

Йдеться про земельну ділянку площею 3 га вартістю 28 млн грн на території нинішньої Шпиківської територіальної громади, яка перебувала в користуванні Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниці Міністерства оборони України.

Наразі стало відомо, що у 2007 році розпорядженням райдержадміністрації без погодження з Міноборони ділянку передано у приватну власність фізичній особі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Оскільки земля вибула з державної власності безпідставно, за позовом прокуратури судом зобов’язано відповідача повернути ділянку Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Після набрання рішенням законної сили вживатимуться заходи щодо його реального виконання.