На Вінниччині через суд громаді повернули будинок культури, який «віддали» під торгівлю

Новини Вінниці / На Вінниччині через суд громаді повернули будинок культури, який «віддали» під торгівлю

У Северинівській громаді на Вінниччині через суд забрали фактично захоплену місцевим підприємцем частину приміщення місцевого будинку культури. Нібито відносини з місцевою владою були узгоджені, проте не юридично.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, встановлено, що у 2015 році в одному із сіл Северинівської громади ФОП з порушенням процедури, передбаченої законом, узяла в оренду частину приміщення місцевого будинку культури для здійснення торгівлі. Вивчення матеріалів підтвердило, що відсутнє відповідне рішення сесії сільської ради та не проводився конкурс на право оренди. Крім того, договір оренди не був нотаріально посвідчений та не зареєстрований у встановленому законом порядку.

«Зважаючи на це, прокуратура звернулася до суду із позовом про звільнення орендованого майна та повернення його у комунальну власність громади», - йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив вимоги прокуратури та на сьогодні рішення суду реально виконано – повернуто комунальне майно площею 120 м² вартістю 504 тис. грн у власність Северинівської сільської ради Жмеринського району.

Можна припустити, що підприємець погодився на умови місцевої влади, якими вони були на той час…

Макс Мельник

20 грудня, 2021