На Вінниччині через мільйонну «недбалість» директора лісгоспу можуть оштрафувати на майже 13 тисяч гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині через мільйонну «недбалість» директора лісгоспу можуть оштрафувати на майже 13 тисяч гривень

Працівники Могилів-Подільської місцевої прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно керівника, недбалість якого призвела до втрати 133 дубів, 15 ясенів, 10 лип та 3 черешень. Його чекає суд. Чоловіку інкримінують службову недбалість. За цією статтею його можуть позбавити волі на 2 – 5 років, накласти штраф – до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Працівники Могилів-Подільської місцевої прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно керівника, недбалість якого призвела до втрати 133 дубів, 15  ясенів, 10 лип та 3 черешень. Його чекає суд. Чоловіку інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). За цією статтею директора лісгоспу можуть позбавити волі на 2 – 5 років, накласти штраф до 12 750 грн

Що ж сталося? В очолюваному ним господарстві наприкінці 2015 року був звільнений лісник. На цю посаду нікого не було призначено, хоча, певно, охочих її обійняти знайшлося б чимало. І вийшло так, що велику лісову ділянку ніхто не охороняв та не відповідав за неї. Саме це нібито й дозволило деяким спритникам незаконно зрізати згадані цінні дерева.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області. Працівники відомства підрахували, що державі нанесено збитків на майже 1 млн грн. А от хто зрізав дуби, кому й за скільки продав чи, скажімо, спалив у грубці  – поки залишається таємницею. Можливо, правоохоронці й про це згодом поінформують громадськість.

Юрій ЯРМОЩУК

Юрій Ярмощук

29 січня, 2018