На Вінниччині бригада під виглядом «чистки гілля» вирубувала лісосмугу: екоінспектори затримали 8 чоловіків

Новини Вінниці / На Вінниччині бригада під виглядом «чистки гілля» вирубувала лісосмугу: екоінспектори затримали 8 чоловіків

Під виглядом так званої «чистки гілля» ціла бригада вирізала лісосмугу у Крижопільській громаді. «Санітарну» причину нищення дерев вони назвали представникам відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, під час здійснення заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. Тож можна припустити, що певну «індульгенцію» на вирубку бригада отримала від представників місцевої влади.

Про виявлену незаконну рубку дерев 13 липня повідомляє ДЕІ у Вінницькій області.

«Подія відбулася в межах полезахисної лісової смуги між селами Тернівка та Заболотне на території Крижопільської територіальної громади Тульчинського району Вінницької області. Під час зазначеного заходу було затримано 8 громадян», - йдеться у повідомленні.

Інспектори виявили бензопили та вантажний автомобіль з деревиною, після чого викликали працівників поліції, спільно з якими провели огляд місця події шляхом обміру пнів незаконної рубки дерев.

За результатами огляду було виявлено 100 пнів різних порід та діаметрів. Розмір шкоди становить 301 784,92 грн.

Макс Мельник

17 липня, 2023