На відбудову соціальної інфраструктури Вінниччини виділять 373 мільйони

Новини Вінниці / На відбудову соціальної інфраструктури Вінниччини виділять 373 мільйони

Для відбудови об’єктів інфраструктури Вінницька область отримає 373,6 млн грн. Кошти планують витратити на реконструкцію, ремонт та побудову медичної та соціальної інфраструктури.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, з посиланням на слова очільника регіону Сергія Борзова.

Джерелом субвенції є кошти, спрямовані Європейським інвестиційним банком у межах спільної Програми з відновлення України. Загалом громади отримають майже ₴4,48 мільярда субвенції на відновлення та розвиток інфраструктури.

Вінниччина серед регіонів які найменше постраждали від бойових дій, однак в лідерах по кількості внутрішньо переміщених осіб. Тому має розвивати інфраструктуру у тих населених пунктах, де значно збільшилось населення.

Додамо, із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії, в якому акумульовано майже 62 млрд грн, 23,7 млрд грн вже розподілені на відбудову.

Щоб розуміти багато чи мало виділяють на регіон, наведемо інший показник. Так, нaчaльниця ГУ ДПС у Вінницькій облaсті Оксaнa Домерaт повідомила, що від почaтку 2023 року плaтники подaтків Вінниччини перерaхувaли до держбюджету 470 млн. 268,1 тис. грн військового збору. За рік сума може бути удвічі більшою.

«Результaт нa 68 млн. 549,7 тис. грн. перевищує aнaлогічний покaзник І півріччя минулого року», - розповілa вонa.

О.Домерат зaувaжилa, що відповідно до законодавства військовий збір формує доходи держбюджету і спрямовується до нього у повному обсязі.