На стартапи для вінницьких бізнесменів-новачків область виділила 1,5 мільйони гривень

Новини Вінниці / На стартапи для вінницьких бізнесменів-новачків область виділила 1,5 мільйони гривень

На Вінниччині обласна влада другий рік поспіль фінансово підтримує бізнесменів-новачків та виділяє кошти на реалізації їх ідеї та розвиток підприємницької діяльності. Цьогоріч на реалізацію стартапів в обласному бюджеті передбачено 1,5 мільйони гривень, торік було 300 тисяч грн. Отримати кошти на реалізацію своїх бізнес-планів можуть юридичні та фізичні особи-підприємці,які зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність на Вінниччині не більше двох років, а також на громадян України віком від 18 років, зареєстрованих у Вінницькій області, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність.

На Вінниччині обласна влада другий рік поспіль фінансово підтримує бізнесменів-новачків та виділяє кошти на реалізації їхніх ідеї та розвиток підприємницької діяльності. Цьогоріч на реалізацію стартапів в обласному бюджеті передбачено 1,5 мільйони гривень, торік було 300 тисяч грн. Отримати кошти на реалізацію своїх бізнес-планів можуть юридичні та фізичні особи-підприємці, які зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність на Вінниччині не більше двох років, а також на громадян України віком від 18 років, зареєстрованих у Вінницькій області, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність.

«Проект обласна державна адміністрація реалізовує спільно з «Вінницькою обласною організацією «Спілка підприємців «СТІНА». Минулого року ми побачили досить високий рівень зацікавленості з боку підприємців-початківців малого бізнесу. Саме тому в поточному році в обласному бюджеті було закладено 1,5 млн грн для підтримки підприємницьких ініціатив, що перевищує минулорічний показник у п’ять разів», - розповів директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

За словами посадовця, конкурс має на меті здійснити підтримку підприємницьких ініціатив, надати методично-консультативну допомогу підприємцям-початківцям щодо організації та розвитку бізнесу, а також популяризацію ідей підприємництва.

Фінансова допомога є безповоротною. Щоправда, розмір гранту має певну градацію: до 50 тис. грн виділятиметься для реалізації бізнес-планів у різних сферах діяльності незалежно від місцезнаходження, до 80 тис грн – на реалізацію стартапів у різних сферах діяльності виключно у сільській місцевості, до 100 тис грн – вже  передбачає співфінансування у розмірі не менше 30% від суми гранту.

До речі, бізнес-плани проходитимуть відбір експертною комісією і мають відповідати певним вимогам, зокрема повинні передбачати започаткування підприємницької діяльності, створення нових напрямків або розширення вже існуючих видів діяльності, створення нових робочих місць та досягнення економічного ефекту.

Варто підкреслити, що обов’язковою умовою отримання гранту переможцями для громадян, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність, є здійснення державної реєстрації підприємницької діяльності у Вінницькій області до початку отримання гранту. З 13-го по 23 серпня відбудеться останній етап конкурсного відбору, що включатиме засідання конкурсної комісії та визначення переможців.З 16 липня по 10 серпня для бажаючих взяти участь у конкурсі проводитимуть семінари-консультації з підготовки, написання та оформлення бізнес-планів, а також прийом бізнес-планів для участі проекті.