На сході та півдні України Росія сконцентрувала 76 БТГ

Новини Вінниці / На сході та півдні України Росія сконцентрувала 76 БТГ

Минулого тижня росіяни перекинули на окуповані території України додаткові 11 батальйонних тактичних груп. Таким чином, на сході та півдні нашої держави вони сконцентрували 76 БТГ.

Про це повідомив CNN високопоставлений представник Міноборони США.

«Вони збільшили свої можливості всередині України», – сказав чиновник.

Він наголосив, що зараз усі російські сухопутні сили перебувають лише на південному та східному напрямках. Докладніше про їхнє розташування представник Пентагону не розповів.

Проте він додав, що США продовжують надавати військову допомогу Україні та «протягом наступних 24 годин» очікується прибуття ще одного літака.

Секретар РНБО О.Данілов зазначив, що сьогодні, 18 квітня, вранці розпочалась «друга фаза» наступу окупантів. Вони змогли просунутися лише на двох ділянках. Зокрема захопили Кремінну, бої за яку тривали три доби.  

У той же час, наразі відомо, що захисники України протягом 18 квітня відбили чотири ворожі атаки на східному напрямку. Внаслідок цього було ліквідовано ще близько 20 російських окупантів.

Про це йдеться у зведенні оперативно-тактичного командування «Схід» у Facebook. Ворожа армія продовжувала завдавати ракетних та авіаційних ударів, а також використовувала важку артилерію.

Проте ЗСУ дали потужну відсіч окупантам, знищивши також кілька одиниць бойової техніки. Росіяни втратили ще один танк, одну артилерійську систему та два безпілотники.

Олег Верлан

18 квітня, 2022