На погрозу ядерного удару по Польщі Дуда відповів приказкою та сказав, що «є де ховати» загарбників

Новини Вінниці / На погрозу ядерного удару по Польщі Дуда відповів приказкою та сказав, що «є де ховати» загарбників

На відміну від більшості членів НАТО Польща ініціювала створення «миротворчої місії» для допомоги Україні. В Росії миттєво вдались до погроз кинути ядерну бомбу на Варшаву, яка «зникне за 30 секунд». Президент Анджей Дуда у відповідь сказав, що «у нас велика країна, є де ховати нападників».

Як повідомляє TVP info, коли Дуду запитали про «погрози Росії на адресу Польщі» він сказав:

«У Польщі є приказка: "не лякай, не лякай… (бо сам в штани накладеш (ред.) - nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz". Ми нація, яка хоче жити в мирі. Ми нація, яка ні на кого не нападала, особливо за останнє століття. Ми завжди хотіли жити в мирі, якщо хтось нападав, то нападали на нас».

За його словами, Польща вирвалася «з-за залізної завіси, повернула повний суверенітет, незалежність, економічну свободу, щоб жити відносно комфортно, розвиватися, багатіти, досліджувати світ і бути громадянами світу».

«І ми хочемо, щоб так продовжувалося. Це наше прагнення – як суспільства і нації. Ми неагресивні і не хочемо ні на кого нападати», - сказав Дуда.

При цьому він наголосив, що «ми повинні готуватися до цього, що хтось на нас нападе».

«Якщо хтось хоче напасти на нас… він повинен враховувати, що ми будемо твердо стояти на захисті своєї батьківщини. Запевняю вас, що вона досить велика, щоб було де ховати нападників», - додав президент Польщі.

Олег Верлан

25 березня, 2022