На площі у 14 га зрубали понад 7 тисяч дерев: ДБР оголосило про підозру директору лісгоспу з Вінниччини

Новини Вінниці / На площі у 14 га зрубали понад 7 тисяч дерев: ДБР оголосило про підозру директору лісгоспу з Вінниччини

Працівники ДБР повідомили про підозру екскерівнику Могилів-Подільського лісового господарства, який разом зі спільниками організував незаконні рубки. Завдані державі збитки оцінюються в майже 51 млн грн. Екосистемі лісу завдано непоправної шкоди на багато років.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Встановлено, що директор свідомо не забезпечив отримання лісовим господарством спеціального документа – оцінки впливу на довкілля. Лише за його наявності дозволяється здійснювати рубки дерев на певних територіях.

Без цих документів керівник протягом 2020-2021 років видавав лісорубні квитки на проведення масштабних рубок. Таким чином, на площі у 14 га було зрубано понад 7 тисяч дерев різних порід», - йдеться у повідомленні.

За оцінками експертів крім фінансових збитків була суттєво була пошкоджена екосистема лісу. Для її відновлення потрібні чималі кошти та десятки років.

Директор ДП «Могилів-Подільське ЛГ» підозрюється у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Нагадаємо, на початку липня 2023 року слідчі ДБР повідомили про підозру т.в.о. першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, який під час перебування на посаді встиг видати 5 аналогічних «дозволів» на рубки.

Макс Мельник

1 вересня, 2023