На півдні Україні триває деокупація: у ЗСУ повідомили про звільнення декількох населених пунктів

Новини Вінниці / На півдні Україні триває деокупація: у ЗСУ повідомили про звільнення декількох населених пунктів

Сьогодні, 12 червня, українські оборонці повідомили про звільнення села Новодарівка Запорізької області. Це сталося ще на початку червня.

«4 червня в рамках оборонної операції спільними діями механізованого підрозділу та зведеним підрозділом Запорізької окремої бригади територіальної оборони було звільнено від окупантів село Новодарівка», - йдеться у повідомленні Запорізької окремої бригади територіальної оборони в Facebook.

Бійці зазначили, що численні спроби ворога повернути населений пункт під контроль тривали декілька діб, але успіху не мали. 

«Підрозділи бригади продовжують нарощувати успіх! Перемога буде за нами!», − підсумували у бригаді.

Міноборони поки про звільнення Новодарівки не повідомляє.

Зазначимо, що 11 червня воїни 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша повідомили, що у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони звільнили населений пункт Благодатне Донецької області. Сили оборони Таврійського напрямку підтвердили звільнення села й повідомили про взяття в полон 6 окупантів.

Згодом заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські військові деокупували населений пункт Макарівка на Донеччині біля звільненого нещодавно Благодатного, а також просунулися вперед на Бахмутському напрямку й на півдні.

Також сьогодні, 12 червня, ЗСУ повідомили, що звільнили село Сторожеве Донецької області, яке перебувало в окупації з березня 2022 року.

Олег Верлан

12 червня, 2023