На підтримку сил оборони з обласного бюджету Вінниччини спрямують понад 75 млн грн

Новини Вінниці / На підтримку сил оборони з обласного бюджету Вінниччини спрямують понад 75 млн грн

На засіданні 46 сесії Вінницької облради депутати заслухали інформацію про виконання протокольного доручення 43 сесії від 25 серпня 2023 року. У ньому йшлося про першочергове спрямування коштів обласного бюджету на підтримку військових частин Збройних Сил України, зокрема тих, що дислокуються на території Вінницької області та виконують завдання в зоні бойових дій.

Як повідомляє сайт Вінницької облради, для посилення підтримки ЗСУ депутати запропонували обласній військовій адміністрації внести зміни до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки – включити в програму заходи з придбання для військових частин квадрокоптерів, тепловізорів, приладів нічного бачення, антидронових рушниць, зарядних станцій, спецтранспорту, засобів спостереження тощо. Також пропонувалося передбачити за рахунок перевиконання дохідної частини обласного бюджету збільшення бюджетних призначень на реалізацію заходів Програми та здійснити перерозподіл видатків обласного бюджету за рахунок призупинення або зменшення фінансування неактуальних в умовах війни заходів обласних програм.

Директор департаменту фінансів обласної військової адміністрації Микола Копачевський доповів про фінансування заходів програми.

«На виконання заходів Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області у 2023 році було передбачено понад 30 млн грн, з них: понад 19 млн грн спрямовано на військові частини та Міністерство оборони України, 11 млн грн – на фінансування правоохоронного блоку програми», – сказав Микола Копачевський.

За його словами, із регіонального фонду матеріального резерву у 2023 році направлено матеріальних цінностей на суму 1,6 млн грн.

«Крім того, Вінниччині протягом року вдалося здійснити підтримку сил оборони та безпеки шляхом передачі матеріальних засобів ще на понад 8 млн грн. Також для потреб сил оборони було передано 55 автомобілів на суму понад 17 млн грн. Ще 8 млн грн після деокупації Херсонської області були направлені на відновлення регіону», - зазначив він.

Микола Копачевський зауважив, що зараз розробляються зміни до Комплексної оборонно-правоохоронної програми. Відповідно до них на видатки Програми передбачається спрямувати ще 75,9 млн грн.

Щодо наповнення Програми за рахунок перевиконання бюджету, то, за словами Миколи Копачевського, прогнозувати це складно. Причина – спрямування ПДФО з військових із обласного до державного бюджету з 1 жовтня 2023 року.

Олеся Рудницька

24 листопада, 2023