На підтримку "Гала" та "Бека" у Вінниці активісти влаштували мітинг, але їхні сили швидко минули

Новини Вінниці / На підтримку "Гала" та "Бека" у Вінниці активісти влаштували мітинг, але їхні сили швидко минули

У Вінниці під будівлею Головного управління поліції активісти, які називають себе прихильниками "Руху "Визволення", влаштували акцію протесту. Так три десятка вінничан вирішили підтримати затриманих вчора у Києві та Житомирській області Анатолія Віногродського та Леоніда Литвиненка.

У Вінниці під будівлею Головного управління поліції області активісти, які називають себе прихильниками "Руху "Визволення", влаштували акцію протесту. Так три десятка вінничан вирішили підтримати затриманих вчора у Києві та Житомирській області Анатолія Віногродського та Леоніда Литвиненка.

Нагадаємо, 26 листопада поліція затримала у столиці екс-командира батальйону "Донбас" Анатолія Віногродського (позивний "Гал"), того ж дня на Житомирщині був затриманий доброволець батальйону ОУН Леонід Литвиненко (позивний "Бек"). Вінницькі активісти переконані, що їх затримали через організацію і активну участь у блокаді торгівлі з окупованими територіями.

Водночас, ще вчора у департаменті комунікації Національної поліції зазначили, що один з колишніх керівників батальйону "Донбас" і екс-доброволець збройного формування були затримані за напад на охоронця одного з підприємств у Кіровоградській області. А затримання проводилися на підставі постанов суду в Києві та Житомирській області. 

Щодо вінницьких подій, то до місцевих активістів вийшов головний поліцейський області Юрій Педос, яий намагався пояснити мітингувальникам, що усі висунуті питання "не за адресою". 

"Давати оцінку законності чи незаконності щодо затримання хлопців ми не можемо. Особисто я не маю на це право, оскільки це було не на території Вінницької області. На всі запитання мають дати відповідь ті, хто затримував. Моя думка -  все має бути в рамках закону", - зазначив Ю. Педос.

Мітингувальники в свою чергу зазначали, що стоятимуть під приміщенням поліції, поки вистачить сил. Ближче до 14 години, сили закінчилися, активісти розійшлися. Це зрозуміло, оскільки більшість з мітингувальників є людьми поважного віку з великим досвідом протестів.


Катерина ГОРБАТЮК
 

Саша Григоровська

27 листопада, 2017