На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішем

Новини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішем

У Вінниці календарна зима стартувала із «Глінтвейн Фесту». Свято поціновувачів пряного напою триваває два дні - 1 та 2 грудня. Готують його на свіжому повітрі у Центральному парку культури та відпочинку біля фонтану «Водограй» кухарі з різних регіонів України.

У Вінниці календарна зима стартувала із «Глінтвейн Фесту». Свято поціновувачів пряного напою триваває два дні - 1 та 2 грудня. Готують його на свіжому повітрі у Центральному парку культури та відпочинку біля на площі «Водограй» кухарі з різних регіонів України.

Секретів напою, який полюбляють у зимовий період, продавці не розповідають, однак запевняють, що готують його із справжнього, а не «порошкового» вина і додають якісні фрукти, цитруси та спеції.

Стакан «гарячого вина» вартує на фестивалі 60 гривень. За перший день, наприклад, кияни, які представляють на фесті ресторан «В гостях у Солохи», продали понад 100 літрів глінтвейну. Вони відзначають, що у Вінниці молодь вихована.

«Готуємо з натурального  закарпатського вина. У нас різні глінтвейни, де грають смаки, наприклад, із полуницею та грейпфрутом, насичені малиновий та із смородини, адже додаються натуральні фрукти, а ще гарні продавці, гарно припрощують.  Крім того, люди у вас виховані, спокійні. У перший день інцидентів в нас взагалі не було. Ми були в Дніпрі, Запоріжжі, Києві та інших містах, молодь там зверхня, а у вашому місті виховані, алкоголіків менше», - розповіли NaПарижі продавці.

Крім того, на фестивалі пряного вина можна поласувати стравами грузинської кухні: хінкалі і хачапурі. Пригощали шашликом та овочами на грилі. Козак Тихий із Дніпра готував традиційний український куліш, за порцію хотів 50 гривень. Чоловік каже, що у перший день фестиваль апетит у вінничан був не дуже, тому вся надія на другий день.

Із Дніпра привезли до Вінниці на фест і ласощі для сироїдів – крафтові сири різної витримки та способу приготування. Найдорожчий був за 1500 тисячі.

«Сир «Мотанка»... Він зріє від року до півтори в листі винограду та горіха, коштує 1500 гривень за кіло.  Два роки поспіль саме він  отримує перше місце на конкурсі сироварів у Києві», - розповіли представники  господарства  «Добрий пастор» з Дніпра.

Новини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішемНовини Вінниці / На першому фестивалі глінтвейну у Вінниці частували гарячим вином, грузинськими хачапурі, турецькими солодощами та козацьким кулішем