На окупованій Херсонщині фермери розстріляли російських військових, які хотіли віджати агротехніку та врожай

Новини Вінниці / На окупованій Херсонщині фермери розстріляли російських військових, які хотіли віджати агротехніку та врожай

До численних фактів крадіжок росіянами на окупованих територіях місцевих жителям складно звикнути. Тому попри острах за своє життя, люди чинять опір.

Екснардеп та блогер Ігор Мосійчук у Facebook написав про інцидент в одному з агрогосподарств тимчасово окупованої Херсонщини.

За його дописом, фермери розстріляли російських військових, які приїхали, щоб змусити продати врожай за низькими цінами та викрасти сільськогосподарську техніку.

«Про випадок розповіли самі фермери, які попросили не зазначати їхніх імен та місцеперебування. Окупанти приїхали до них озброєними та вимагали віддати ключі від комбайна. Під час сутички підприємці, за їхніми словами, застрелили двох росіян, а ще декількох поранили», - вказує Мосійчук.

«Вони були у військовій формі, сказали, що забирають техніку «на потреби армії». Коли ми не погодилися, то почали ще більше «бикувати». Охорона не злякалася, відкрила вогонь. Двоє «200-х», ще парочка «300-х» втекли. Чекаємо на нові візити», – розповів фермер.

Олег Верлан

10 червня, 2022