На одному з цвинтарів на Київщині знешкодили 13 розтяжок. Вінницькі вибухотехніки допомагали з розмінуванням

Новини Вінниці / На одному з цвинтарів на Київщині знешкодили 13 розтяжок. Вінницькі вибухотехніки допомагали з розмінуванням

У Київській області правоохоронці та рятувальники продовжують роботу з розмінування території від вибухонебезпечних «сюрпризів», залишених окупантами після місячного «перебування». Зокрема, на одному з цвинтарів сапери знешкодили 13 розтяжок.

Про це журналістам розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Як повідомляє прес-служба правоохоронців, ворог мінував територію таким чином, щоб були жертви серед мирного населення.

«Ми відпрацьовуємо всю Київську область, яка була під окупацією. Ворог не тільки вбивав наших громадян і займався мародерством. Під час відходу, противник залишив багато небезпечних «сюрпризів». В будинках, автомобілях, пральних машинах, мікрохвильових печах, у дверях – де завгодно. час відпрацювання одного з населених пунктів сапери зняли на цвинтарі 13 розтяжок. Ось такий «братський народ», який знає, що незабаром в українців будуть поминальні дні – залишає там розтяжки», – розповів Нєбитов.

Він додав, що розчищенням територій займаються не лише поліцейські Київської області, а й залучені сили з Закарпаття, Буковини, Вінниччини, Києва та інших регіонів.

Олег Верлан

19 квітня, 2022