На очах доньки 80-річному чоловіки росіяни відрізали руки, зґвалтована окупантами жінка втратила дитину, а в церкві вони влаштували катівню, - Денісова

Новини Вінниці / На очах доньки 80-річному чоловіки росіяни відрізали руки, зґвалтована окупантами жінка втратила дитину, а в церкві вони влаштували катівню, - Денісова

Представники української влади продовжують збирати свідчення людей, які перебували в окупації. Вони розповідають жахаючі «історії». Свідчення лише підтверджують численні звірства армії військових злочинців.

Після звільнення населених пунктів на українській землі залишаються сотні закатованих й скалічених росіянами людей. Вони піддавалися страшним тортурам.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона навела лише кілька прикладів звірств. Так, жертвами російських нелюдів, зокрема, став 80-річний чоловік у селищі Макарів, якому на очах у доньки відрізали руки. Від отриманих ран він помер. А 20-річну вагітну жінку в Ірпені зґвалтували двоє росіян. Вона втратила дитину.

На Херсонщині росіяни у присутності доньки били палками та прикладами 60-річного чоловіка. Чи живий він нині, не відомо.

«Під час окупації сіл Ягідне та Лукашівка, що на Чернігівщині, загарбники облаштували свій штаб у Вознесенській церкві. Після деокупації у будівлі знайшли тіла людей – ймовірно, це місцеві мешканці, яких окупанти розстріляли», - сказала Денісова.

Росіянам не буде прощення за злочини, які вони вчиняють в Україні!

Лише в Київській області жертвами російської армії стали 1 222 людини. Про це заявила генпрокурорка України Ірина Венедіктова в коментарі Sky News.

«Звісно, те, що ми бачили на місцях у всіх регіонах України, – це воєнні злочини, злочини проти людяності, і ми робимо все, щоб це виправити», – зазначила вона.

Не можна виключати, що жертв ще більше.

Олег Верлан

10 квітня, 2022