На маршрути Вінниці вийшли два нових тролейбуси

Новини Вінниці / На маршрути Вінниці вийшли два нових тролейбуси

Працівники КП «Вінницька транспортна компанія» зібрали ще два тролейбуси VinLine з автономним ходом. Сьогодні, 11 травня, їх випустили на лінії.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов

«Один піде на маршрут 14А (Залізничний вокзал – вул. Юзвинська – Вишенька), інший – на 14Б (Залізничний вокзал – мікрорайон Академічний).

Збільшення кількості транспорту на цих маршрутах дозволить скоротити інтервал руху в середньому на 20 хвилин. Це значно зекономить час пасажирів. А додатковий рухомий склад зменшить завантаженість громадського транспорту», - зазначив очільник громади.

Нагадаємо, з 20 травня номер маршруту 14А змінює на 18, а 14Б – на 17. ВТК впорядковує нумерацію, щоб уникнути плутанини. Ці зміни будуть внесені і в розклад руху на зупинках.

Тролейбуси VinLine зібрані на базі тролейбусного депо працівниками «Вінницької транспортної компанії». Це низькопідлогові тролейбуси пасажиромісткістю 98 осіб. Окрім того, у порівняні зі старими тролейбусами ЗіУ, нові «VinLine» є на 30% більш енергоощадливі.

«Важливо, щоб вінничани мали комфортні умови для пересування громадським транспортом. Працюємо далі, щоб повністю замінити старі та енергозатратні тролейбуси ЗіУ на більш комфортні», - додав мер.

Олеся Рудницька

11 травня, 2023