На Луганщині загинув нацгвардієць з Вінницької області Віталій Заводнюк

Новини Вінниці / На Луганщині загинув нацгвардієць з Вінницької області Віталій Заводнюк

У боях на Луганщині, поблизу смт Білогорівці Сіверодонецького району, при виконанні бойового завдання 2 травня загинув 43-річний нацгвардієць Віталій Заводнюк з Липовецької громади, що на Вінниччині.

Про це повідомляє «Мій Липовець».

Віталій народився 9 січня 1980 року у с. Росоша Липовецького району. Закінчив Росошанську середню школу і вирішив продовжити навчання у Зозівському ПТУ, обравши професію зварювальника.

«По закінченні навчання, працював у місцевому господастві. Відслужив строкову військову службу і повернувся в село. Влаштувався за професією на Росошанську паперову фабрику. Згодом виїхав до м. Київ. Там влаштувався у Комунальне підприємство Солом’янського району робітником із догляду за зеленими насадженнями.

З початком широкомасштабного наступу ворога, був мобілізований і, розуміючи ту страшну загрозу, яку несе загарбник, боронив наші землі і спокій у складі Національної Гвардії», - йдеться у повідомленні.

Віталій Заводнюк, солдат номера обслуги 1 відділення, 1 взводу ОП 12 роти (на бойових машинах піхоти) в/ч 3027 ціною свого життя здійснив найбільший подвиг — віддав його за цілісність і незалежність України.

Вічна шана та пам'ять!