На Луганщині ліквідовано російського генерал-майора Кутузова

Новини Вінниці / На Луганщині ліквідовано російського генерал-майора Кутузова

Одразу декілька російських телеграм-каналів та ЗМІ повідомили, що під час боїв у селищі Миколаївка Попаснянського району Луганської області загинув генерал-майора російської армії Романа Кутузова. Нібито він командував підрозділом, який намагався «вийти» до траси Лисичанськ – Бахмут.

Як пише «Медуза», про смерть Кутузова повідомив кореспондент російської пропагандистської ВДТРК Олександр Сладков. За його даними, генерал помер, «повівши в атаку» своїх підлеглих. Також про ліквідацію Кутузова повідомив російський письменник-пропагандист Захар Прілєпін. Також вказується, що саме селище контролюється російськими окупантами та маріонетковою «ЛНР».  

У 2019 році він згадувався на сайті Міноборони РФ як тимчасово виконуючий обов'язки командувача 29-ї загальновійськової армії, а 2017-го — 5-ї. На сайті російського оборонного відомства вказано, що у 2019—20 році Роман Кутузов був командувачем об'єднання Східного військового округу.

Тепер Кутузова назвали командиром армійським корпусом «ДНР». Офіційно не кажуть, чим командував генерал. Більш того, офіційної заяви Міноборони РФ про смерть Кутузова поки що немає.

До речі, ще вдень депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін дещо утаємничено заявив про смерть військового, назвавши лише ім'я — Роман

За даними російських телеграм-каналів, Кутузов став вже четвертим російським генералом, який загинув в Україні під час розв’язаної Росією війни. Загалом кількість ліквідованих генералів за різними підрахунками становить близько 11 осіб.

Олег Верлан

5 червня, 2022