На Ладижинському водосховищі чоловік «наловив» риби майже на 273 тис грн

Новини Вінниці / На Ладижинському водосховищі чоловік «наловив» риби майже на 273 тис грн

Вінницький рибоохоронний патруль продовжує активно боротися з порушеннями правил рибальства.

7 серпня під час рибоохоронного рейду на Ладижинському водосховищі Вінницьким рибоохоронним патрулем було виявлено чоловіка, який ловив рибу з гумового човна за допомогою заборонених знарядь лову. Інцидент стався в селі Щурівці Гайсинського району Вінницької області.

Порушник використовував сім одиниць зябрових сіток, які є забороненими знаряддями лову. В результаті незаконного рибальства йому вдалося впіймати 49 судаків, 21 карася сріблястого, 25 лящів, 6 пліток, 2 сома та 1 окуня. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів становила 36,35 кг.

Згідно з повідомленням Вінницького рибоохоронного патруля, збитки, завдані рибному господарству України, склали 272 969 грн. На місце події була викликана слідчо-оперативна група. Відомості про вчинене правопорушення були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань Національною поліцією.

На порушника складено адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Гайсинського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову, човен та автомобіль вилучено працівниками поліції.

Вінницький рибоохоронний патруль також закликає громадян повідомляти про порушення правил рибальства, незаконне придбання чи збут водних біоресурсів або зберігання чи реалізацію заборонених знарядь лову на «гарячу лінію» (068) 018-37-52, яка працює цілодобово.

 

Михайло Білик

7 серпня, 2024