На Кубані знову загорівся нафтозавод, а пожежа на НПЗ поблизу Новошахтинська була незначною: другу добу поспіль у Росії палають нафтопродукти

Новини Вінниці / На Кубані знову загорівся нафтозавод, а пожежа на НПЗ поблизу Новошахтинська була незначною: другу добу поспіль у Росії палають нафтопродукти

У Краснодарському краї РФ вночі 4 травня загорівся резервуар Ільського нафтопереробного заводу, розташованого неподалік крайового центру. Пожежа спалахнула нібито внаслідок попадання безпілотника. Аналогічною причиною називають пожежу на Новошахтинському НПЗ (Ростовська область), який належить подружжю Медведчука та Марченко.

Губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв підтвердив загоряння резервуарів з нафтопродуктами на Ільському нафтопереробному заводі в Сіверському районі.

За словами губернатора, на території заводу сталося три вибухи, один з безпілотників не вибухнув. 

Над гасінням пожежі працювали близько 50 рятувальників. Населенню селища, де розташовано НПЗ, нічого не загрожувало. За попередньою інформацією російського чиновника, постраждалих немає. До 6-ої години ранку пожежу на Ільському НПЗ повністю ліквідували.

Минулої ночі сталася пожежа на Новошахтинському заводі нафтопродуктів у сусідній Ростовській області. Як повідомив голова Ростовської області Василь Голубєв, підкресливши, що це була атака безпілотника. БПЛА нібито врізався в естакаду й вибухнув. Не пощастило.

«Сьогодні вночі в районі села Киселівка Красносулинського району на Новошахтинському заводі нафтопродуктів у конструкції міжцехової естакади заводу, що будуються, врізався безпілотний літальний апарат, після чого він вибухнув. Вогонь, що виник у результаті вибуху, був відразу погашений», — написав Голубєв.

Цей завод не вперше потрапляє під удар. У червні минулого року губернатор Голубєв розповідав, що після пожежі на заводі було виявлено фрагменти двох безпілотників. У повному обсязі завод зміг відновити роботу лише в серпні.

Нагадаємо, в ніч на 3 травня загорілася нафтобаза у селищі Волна Краснодарського краю РФ (Тамань), недалеко від Кримського мосту. А 29 квітня у Севастополі (Крим) у Козачій бухті на нафтобазі спалахнула пожежа через влучання безпілотника.

Олег Верлан

4 травня, 2023