На комісії Вінницької облради з питань агропромислового розвитку заслухали інформацію про хід виконання обласних програм

Новини Вінниці / На комісії Вінницької облради з питань агропромислового розвитку заслухали інформацію про хід виконання обласних програм

Депутати постійної комісії Вінницької обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин на засідання 13 листопада погодили проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення Вінницької обласної Ради щодо надання мисливських угідь у користування» та рекомендували голові обласної Ради внести його на розгляд сесії.

Про це повідомляє сайт Вінницької обласної ради.

«Віталій Бень провів засідання постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин. Участь у засіданні взяли заступник голови обласної Ради Анатолій Ткач, заступниця керуючого справами виконавчого апарату Тетяна Яременко, начальник управління розвитку територій та інфраструктури обласної військової адміністрації Іван Сивенюк, директор департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Олег Сідоров», - йдеться у повідомленні.

Члени постійної комісії заслухали та взяли до відома інформацію про хід виконання обласних програм за 2022 рік та за 9 місяців 2023 року:

– Обласної програми розвитку лісового і мисливського господарства в лісах, які надані у постійне користування Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс», підвищення лісистості і озеленення населених пунктів області та використання об’єктів тваринного світу у культурно-освітніх та виховних цілях на 2017-2023 роки;

– Програми особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки;

– Регіональної Програми з охорони земель, поліпшення відповідних угідь, проведення інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель у Вінницькій області на 2021-2025 роки.

Члени постійної комісії заслухали інформацію про Указ Президента України про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 жовтня 2023 року «Про стан забезпечення продовольчої безпеки». В рішенні, зокрема йдеться про відновлення аграрного виробництва на деокупованих територіях та територіях, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Депутати ухвалили план роботи постійної комісії обласної Ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин на 2024 рік.

Загалом розглянули сім питань порядку денного.

Олеся Рудницька

13 листопада, 2023