На Херсонщині ЗСУ атакувати п’ять ворожих опорних пунктів

Новини Вінниці / На Херсонщині ЗСУ атакувати п’ять ворожих опорних пунктів

Повітряні сили вдарили по трьох ворожих опорних пунктах в Бериславському районі, а ще по двох відпрацювали пари Мі-8 та Мі-24 в Херсонському районі. Також минулої доби знищено два склади боєприпасів.

Про це повідомили в ОК «Південь».

Також знищений командно-спостережний пункт 785-го окремого загону спецпризначення нацгвардії ворога.

Українські військові дедалі частіше підтверджують бажання звільнити Херсонщину. А в російському інформаційному полі зростає паніка через використання HIMARS. Американський Інститут вивчення війни (ISW) пише про те, що ЗСУ пошкодили три підконтрольні ЗС РФ мости, які ведуть із лівого берега в окуповану частину області. 

Як уточнюють аналітики, 24 липня ЗСУ завдали удару по мосту через греблю Новокаховської ГЕС. Російські пабліки одразу ж написали, що Україна використала для цього РСЗВ HIMARS, також уточнювалося, що ремонт переправи вже ведуть. До цього вже повідомлялося про пошкодження Антонівського мосту. Переправи використовуються російською армією для постачання своїх сил на окупованих територіях, для перекидання особового складу й техніки.

Аналітики наголошують, що в російському інформаційному полі продовжують зростати панічні настрої через використання українською стороною ракетних установок HIMARS. Це сталося на тлі успішного знищення російських пунктів командування та вузлів забезпечення ЗС РФ.

ISW пише, що отримання ЗСУ установок, безперечно, стало поворотним моментом у війні. Як наголошують аналітики, про це почали повідомляти навіть російські пропагандистські пабліки. Зокрема Телеграм-канал Moscow Calling проінформував своїх підписників, що поява HIMARS «усе змінила для російських можливостей в Україні». Як написали автори пабліка, українські удари по складах і командних пунктах на окупованих територіях надали «руйнівний і потенційно незворотний уплив на розвиток майбутніх російських наступів».

Олег Верлан

25 липня, 2022