На Донбасі загинув молодший сержант з Вінниччини Євген Ліпко

Новини Вінниці / На Донбасі загинув молодший сержант з Вінниччини Євген Ліпко

Під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське Донецької області 25 серпня загинув 43-річний жмеринчанин Євген Ліпко з позивним «Лаборант». За тиждень до загибелі військовому присвоїли звання молодшого сержанта.

Про це повідомляє Жмеринська міськрада.

Євген Ліпко – випускник ліцею №4 у Жмеринці. Довгий час працював лаборантом на елеваторі, за що й отримав позивний «Лаборант» на війні.

«Євген був щирий і чуйний, завжди приходив на допомогу всім, хто її потребував. Відгукувався на будь-які прохання. Його дуже цінували на роботі та з нетерпінням чекали з Перемогою вдома», – розповіла дружина загиблого Героя Тетяна Ліпко.

Чоловік був мобілізований 7 березня 2023 року. Служив командиром 1 мотопіхотного відділення, командиром машини 1 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти військової частини А2960 59 –ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Дружина Героя згадувала, що Євген телефонував по кілька разів на день в той час, коли не був на позиціях, а також розповідав, що щиро вірить в Перемогу України над російським ворогом.

Вічна слава захисникові!

Олеся Рудницька

29 серпня, 2023