На Донбасі українські сили зайшли у черговий населений пункт на лівому березі Сіверського Донця

Новини Вінниці / На Донбасі українські сили зайшли у черговий населений пункт на лівому березі Сіверського Донця

Декілька днів тому підрозділи ЗСУ вдало форсували Сіверський Донець і закріпились на його лівому березі навколо села Озерне, що неподалік Ямполя Донецької області. Як стало відомо, українські військові також створили ще один плацдарм на лівобережжі.

Як у коментарі для Донбас24 повідомив військовий експерт Олег Жданов, мова йде про населений пункт Старий Караван, розташований на північний схід від Слов’янська та південніше окупованого Лиману.

Він вважає, що таким чином ЗСУ розвиває наступ і розширює плацдарм на цій ділянці. За словами експерта, в той час, як ЗСУ має успіхи на півночі Донеччини та в Харківській області, війська РФ намагаються наступати на Бахмут та Авдіївку, розташовані у центрі регіону.

«Ситуація на Донеччині дуже складна. Російські війська продовжують атакувати на Бахмутському та Авдіївському напрямку. Там ми ведемо оборонні бої. Незважаючи на втрати зі свого боку, вони намагаються там продавити нашу оборону», - наголосив експерт.

Також Олег Жданов додав, що зараз тривають активні бої у Харківській області, від успіхів яких залежить подальше звільнення Луганщини.

«Якщо на Слобожанському напрямі ми матимемо успіх, тоді з'явиться загроза оточення російських військ у Луганській області», - наголосив експерт.

Олег Верлан

7 вересня, 2022