На 15 липня у Путіна планували «ядерний удар» по Україні. Після невдачі у Києві та Москві почались «дивні» події

Новини Вінниці / На 15 липня у Путіна планували «ядерний удар» по Україні. Після невдачі у Києві та Москві почались «дивні» події

Коли очільник російських терористів В.Путін попереджав, що «ми ще нічого не починали», то мав на меті дії, які змусять світ пристати на його «умови миру». Тобто на «здачу» України. Поки що… Затьмарити наслідки ракетного удару по Вінниці 14 липня у Кремлі планували вже наступного дня, коли «мішенню» став Дніпро. Росіяни не пожалкували шість найдорожчих ракет, аби вразити конкретну ціль на «Південьмаші», щоб наслідки атаки відповідали ядерному вибуху.

Інформаційний простір в Україні доволі монополізований. Окрім вінницької трагедії, нині почали говорити про зміни у керівництві Генпрокуратури та СБУ. Але 15 липня могло статися дещо значно страшніше – розрахункові втрати серед населення сягнули б 30 тисяч.

Повернемося до хронології подій. Спочатку Путін нахабно заявив, що «ми ще нічого і не починали», а МЗС РФ нагадало про «умови миру» Кремля, після чого три ракети влучили по вінницькій площі Перемоги, а в посольстві США закликали своїх громадян залишити Україну. Бо найстрашніше очікувалось 15 липня. Чого саме, знала обмежена кількість осіб у РФ.

Отже, ввечері 15-го, по телеграм-каналах розпочали «розганяти паніку» про запущені 48 ракет з усіх боків – Кавказу, Чорного моря та Білорусі. Тим часом, з території поблизу Каспійського моря бомбардувальники Ту-95 завдали удару 6 ракетами Х-101 (дуже дорогі по $13 млн) по Дніпру. Чотири з них збила ППО ОК «Схід», дві влучили по Дніпру. Так, загинули люди, було пошкоджено водогін, але головною мішенню російських терористів був завод «Піівденьмаш» («Южмаш»), де зберігаються великі обсяги гептилу - ракетного палива, вкрай токсичного, вибухонебезпечного та отруйного.

Ще у 2016-му Міноборони завіз гептил на підприємство. Загалом там налічувалось 95 тонн цієї речовини. На думку рятувальників, навіть половина обсягів «запасу» гептилу при потраплянні ракети у сховище могла «стерти» все навколо у радіусі 4 км с числом жертв до 30 тисяч. Результати були б тотожні ядерному вибуху. Про це заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан.  

В Росії сподівались, що досягнуть мети, тому одразу почали «розганяти» фейк про те, що Дніпро вже отруєний гептилом.

Проте попри сподівання терористів, цього не сталось. Адже гептилу у сховищах не було…

«З початком війни в Дніпрі змогли зробити те, чого починаючи з 2016 року не могли зробити ні Міноборони, ні держпідприємство «Південмаш», ні Кабмін, ні прем'єр, ні президент, ні хтось інший, від рішення якого це залежало. Спромоглися зробити те, про що роками говорили, кричали люди, звичайні громадяни, жителі міста, міська влада в особі мера Філатова, керівництво «Південмашу», рятувальники – кричали, і весь цей час не робилося нічого», - зазначив Г.Корбан.

Гептила не було у Дніпрі, його без зайвого галасу утілізовули за кошти громади ще на початку війни.

Вже після розголошення Корбаном «історії» з таємною утилізацією гептилу президент Зеленський оголосив про відсторонення Венедіктової та Баканова з постів очільників ОГП і СБУ.

Більш того, за інформацією анонімних телеграм-каналів, у Москві було скоєно замах на Ніколая Патрушєва, керівника Радбезу та одного з найближчих осіб до Путіна. Патрушєва нібито намагались отруїти через шкіру, але врятувала своєчасно надана меддопомога.

Олег Верлан

18 липня, 2022